marți, 9 octombrie 2012

Septembrie, luna cadourilor.

Septembrie a fost o luna mai nebuna ca cea dinainte. O, da! Am inceput-o cu planurile pentru ziua ei. 3 zile la Praga pline de umblat, fotografiat, cascat ochii, gura si stomacul. Ne-am intors cu niscaiva cadouri pentru ea si o colectie de poze facute in Muzeul Lego si in Muzeul Jucariilor (unde era si Barbie Collection ca bonus). Intorsi, m-am concentrat pe colectia HB, ce creste intr-o luna ca altele intr-un an: dupa succesul din august cu cele doua busturi 1/1, a venit randul statuilor premium format de la Sideshow. Mai exact Hellboy II Premium Format statue.  (gasit in UK)
Cu mare indemanare si putin noroc am gasit in Deutschland niscaiva Hot Toys... Hellboy II 1/6 scale figure de la Hot Toys m-a uns pe suflet, mai ales ca am reusit sa il trag si pe Abe Sapien (HT) de la acelasi neamt, la un pret de tot rasul. (sosit exact in ziua celebrarii din Germania)
Iubita mea sotie nu s-a lasat mai prejos si mi-a cumparat colectia completa (so far) Hellboy - Mike Mignola. Hellboy Library Edition set vol. 1-5 contine cca 1500 de pagini de cea mai buna calitate (print si material) ce ilustreaza in ordine cronologica povestea lui Hellboy asa cum a vazut-o Mignola de la bun inceput plus zeci de schite rare si halucinante. (4 din USA, 1 din UK)
Cand sa ne linistim si sa incheiem luna, vine pe 30 marea conventie de comics and all goodies, la Vienna. Prada a fost buna, mentionez un Freddy Krueger 1/6 rar (pe care l-am vandut odata cu 120 euro), cumparat cu 25 euro si o cutie uriasa (expozitor oficial) cu lego inside (pe care am luat-o ca expozitor pentru HB) -45 euro. Mici atentii ca: Hellboy Jr de la Electric Tiki (din Spania)
sau cum e raritatea de Hellboy soft vinyl statue - Kotbukya (din UK) 
sunt pe vine, si n-au costat mai mult de 100 euro impreuna desi doar una (oficial) costa mai mult de atat. 

Odata cu inceputul lui Octombrie am crezut ca se vor linisti apele, dar iata ca vin cadouri intarziate, cum ar fi un Silver Drum la Portoroz, un prieten britanic colectionar de HB ce vine la fix cu niste item-uri ce imi lipseau. Am gasit si un Angel of Death de aproape 1m inaltime - 300 bucati in toata lumea (din Franta) si sunt tare curios cat de greu e. Mai sunt chestii, dar pare ca le inventez din mers asa ca ma opresc aici si continui luna viitoare. In rest toate bune si frumoase iar aerul e curat si rece in Bratislava. Ma simt sanatos (desi probabil ca nu voi fi niciodata).