luni, 21 mai 2012

O sambata clasica

Dupa ce ne-am trezit intr-o liniste perfecta si cateva raze de soare ce ne-au ocolit zona ochilor cu amabilitate, am sarit intr-un mic dejun format din lapte cu Nesquick si 3 tipuri de cereale (ce contineau scortisoara si magie), fructe, juice de portocale si cateva episoade dintr-un serial faimos si numai bun de vizionat dimineata (la pranz si seara).

La pranz am continuat cu ceva usor si gustos acompaniat de alte episoade, cafea si suc de portocale. Ne-am imbracat semi-funky si am pornit cu ochelarii de soare si aparatul foto in dinti prin orasul deja incalzit de soare.
Dupa un raid de 5 muzee (al farmaciei, armelor, al istoriei orasului, national de arta si de istorie naturala), o urcare in turnul ce vede tot Old town si o pauza in care Slovacia a batut Cehia cu 3 la 1 in semifinale, ne-am pus haine mai acoperitoare si am revenit in centrul distractiei pentru finala UEFA. Strazile erau inundate de tineri, oameni in varsta, femei elegante, caini mici si alte categorii sociale, imbracate in tricouri de hochei cu palarii, fulare si steaguri. Toti cereau high-five si zambeau involuntar. Erau peste tot. In pub-ul "All Stars" engelzii au navalit cu rasete si in cele mai ciudate forme si costume, asa ca am fortat repede o relocare spre o bodega mai neconventionala unde berea costa mai putin un euro iar clientii sunt calmi, ciudati si nu fac galagie. Unul din ei fuma pipa si avea o teorie destul de buna privind grecii ce ascund dovezi compromitatoare privind istoria lumii si faptul ca UE (santajata astfel) ii sustine fara sa zica un cuvintel. Mentionez ca juca si poker electronic. (Tipul cu pipa, nu Grecia. Desi...)

Dupa o prima repriza in care am discutat (acum eram deja 4 oameni din care 3 romani, 2 colegi) despre alte chestiuni non-fotbal, am decis sa ne mutam mai aproape de casa (noastra) intr-un pub ce servea si mancare (cel mai bun hamburger din Bratislava). Berile au venit prompt, dar bucatarul plecase (probabil sa sarbatoreasca meciul de hochei de mai devreme), asa ca am inghitit in sec la gandul hamburgerului ce probabil va ajunge in stomacurile noastre azi in pauza de pranz. Printre picaturi, injuraturi si rasete am observat un grup de romani pricajiti si cocalarizati ce s-au alaturat noua si localnicilor in Play-room (se numeste asa pentru ca poti fuma, juca darts sau foosball, si holba la tv-ul din perete). No biggie. Dupa ce am tinut cu Chelsea si a castigat, am pornit spre casa unde am hotarat sa (mananc doar eu) un late night snack si sa incheiem ziua asa cum am pornit-o: cu un episod din serialul cu princina.

In dormitor era liniste si pace. Foarte distant, ca prin vis, se mai auzeau urlete si claxoane ale slovacilor bucurosi ca au ajuns in finala, ale englezilor care s-au bucurat sa se imbete ieftin in Partyslava in timp ce echipa lor a batut-o pe cealalta. Practic, de la 15.00 uralele n-au incetat niciun minut. Nici nu am fi vrut altfel. 

V-am zis ca am vazut 5 muzee in cateva ore?

Revin cu poze