sâmbătă, 22 mai 2010

Pumpkin, I'm hoooome!

Azi am scos cu grija (sa nu-mi sara la gat) o minunatie de monstru, dintr-o cutie uriasa, captusita cu pufuleti albi (necomestibili). Nimic nou sub soare la prima vedere. Si totusi, PUMPKINHEAD de la SOTA Toys nu e chiar asa de nimic nou. Unu la mana: are cel putin 4 ani la activ si doi: este una dintre cele mai impresionante piese de la SOTA daca nu in general. Depasita doar de Lord of Darkness (tot de Sota) care a aparut la aceasi dimensiune: 20 inch (adicatelea vreo 50 cm inaltime. doar.) Revin la subiect, si anume Pumpkinhead, the movie care este (ce putin pentru cunoscatori) un horror deja clasic si underrated (as per usual). Nu-i o capodopera, asta-i clar. Dar unde am ajunge daca nu tinem aproape istoria fimului de gen? Ce ar fi azi un horror fara a avea la baza Wolf Man-ul lui Chaney, Dracula lui Lugosi sau Frankenstein-ul lui Karloff? Lista e lunga, la fel si cea care contine filmele ce au continuat si imbunatatit (din cand in cand) genul. Istoria monstrilor de la Hollywood e (nu numai o carte pe care o recomand) unul dintre subiectele mele preferate. And, maan.. i could talk fo' hours.. Nu insist acum, decat cu faptul ca Pumpkinhead este un monstru pe care mi l-am tot amanat dar pe care am reusit (intr-un final) sa-l aduc aproape (desi in film clar nu-i recomandat).

Pe scurt: sculptat de JEAN ST. JEAN, pictat de KAT SAPENE si coordonat de JERRY MACALUSO, JEFF HOWARD, JHON SCHOUWEILER si JED HAIGH, Pumpkindead-ul de la SOTA bate toate versiunile lui anterioare si post. Cu 7 puncte de articulatie si o coada ce se poate indoi in fel si chip e pictat de mana si inca destul de realist. Nu mai zic de headsculpt ..damn! E unic, cool, scarry, batran si momentan cel mai mare din colectie. Un monstru, nu gluma!

Inchei cu o poza gasita intr-un review mai vechi de pe figures.com ce mi-a mai incalzit inima la gandul ca posibilitatea unui eventual animal nu va dauna neaparat colectiei ci poate colectia va ajuta la educatia micutului: Bad boy!..don't touch that or the big guy will get you. Now sit!