vineri, 30 aprilie 2010

And the winner is:...me!

M-am trezit de dimineata cu o durere cervicala si un mail ce spunea: Congratulations! Am realizat destul de repede ca nu neaparat o durere o anuleaza pe prima ci si un mail matinal ce anunta faptul ca am castigat un concurs (international) pt. design de coperta de carte. Am rasfoit prin galeria unde s-au postat toate celelate design-uri si m-am simtit foarte onorat sa castig un concurs atat de strans, plin de propuneri frumoase. Sa nu mai zic de lista intrarilor (pe tari), unde chiar mi-a facut placere sa ingenunchez mama Polonie cu tot cu traditia ei pentu grafica si design. Ca sa plusez, citez si din descrierea de pe situl oficial:

"Communicating an almost overpowering dark primitivism, it succeeds because it is suggestive of so many things: ritual, mystery, violence. The dark dripping fluid (blood, poison, ink, wax?) is a wonderful Rorschach image: is it an occult, pagan, or alchemical symbol; the beginning letters of an interrupted word; a crucifix; or a purely accidental spill with no meaning whatsoever? The torn page, the faded text with the English words January and February clearly visible and repeated, the text that appears to be written by hand but on closer inspection is not; all of these little mysteries compound the sense of general unease. In short, we loved it and feel that it well represents the themes present in Eco’s remarkable novel."

more here: venusfebriculosa.com


Brusc intelegi pe propria piele cum o bucatica de arta poate fi interpretata cu un surplus de imaginatie si o sumedenie de detalii starnite. Punct ochit, punct lovit... si chiar punct preparat si pus in farfurie. Pe scurt, ma bucur nu pentru ca le-a placut cel mai mult, ci pentru ca i-au gasit cateva conotatii si amanunte ascunse ce n-au fost servite de la inceput, ba chiar au fost omise din meniu.

Ce am castigat azi? O dezmortire mai rapida din dimineata de vineri, am scapat de o durere cervicala, am ridicat de la posta (fara sa platesc o taxa de 60 de dolari) un OPTIMUS PRIME POWERMASTER din 1988 (editie mai rara ca papa) si... a da, 1000 de cocozauri de la organizatorii concursului. Iata si starter-ul acestori evenimente: